Veelgestelde vragen

Producten & maatvoering

Welke producten verkopen jullie?

Ons aanbod is eigenlijk vrij simpel. Wij verkopen alleen maar flared broeken en je kunt zelf de lengte kiezen in onze shop, zodat de broek perfect zit.

Zijn de flared broeken ook geschikt voor zwangere vrouwen?

We hebben helaas (nog) geen zwangerschapsmodel, maar de flares zijn goed te dragen tijdens een zwangerschap, zeker in de eerste paar maanden. Twijfel je? Stuur ons dan even een mailtje via info@flrd.nl

Welke maat moet ik kiezen?

De flared broeken hebben allemaal vrij veel stretch. Naast dat ze daarom heerlijk zitten, is het ook een vrij makkelijke pasvorm. De broeken vallen redelijk standaard, dus heb je normaal gesproken maat S? Dan is de kans groot dat je bij ons ook een maat S nodig hebt. Check altijd even onze maattabel voor de zekerheid.

Hoe bepaal ik mijn binnenbeenlengte?

De binnenbeenlengte is de lengte vanaf het kruis tot helemaal aan de grond (onderkant broek).

Je meet de binnenbeenlengte op van jouw been (vanaf kruis tot aan de grond) met een meetlint. Houd er rekening mee dat je de flared broek waarschijnlijk wat langer wilt hebben omdat je er schoenen onder draagt. Wij raden je daarom aan om er zo’n 3 centimeter bij op te tellen.

Heb je al een goed passende flare in je kast hangen? Meet dan van deze broek de binnenbeen lengte (kruis tot helemaal naar beneden in rechte lijn). Het is hierbij niet nodig om er centimeters bij op te tellen.

Heb je vragen of advies nodig? Stuur dan een mailtje naar info@flrd.nl

Welke binnenbeenlengtes kan ik kiezen?

We hebben drie standaard binnenbeenlengtes en daarnaast is het mogelijk om een custom binnenbeenlengte door te geven.

Standaard binnenbeenlengtes:

 • 84/85 cm (lengtemaat 32)
 • 88/89 cm (lengtemaat 34)
 • 92/93 cm (lengtemaat 36)

De onderkant van deze flares zijn ongeveer 31 centimeter wijd. Je kunt ze 10 cm innemen zonder het flare model te verliezen. Onze standaard binnenbeenlengtes mogen worden geruild en geretourneerd.

Custom binnenbeenlengtes:

Daarnaast is het ook mogelijk om een custom lengte door te geven. Je kunt kiezen uit een binnenbeenlengte van 70 cm t/m 101 cm. Wij maken de flare dan op maat voor je. Let op: het is niet mogelijk om een custom lengte te ruilen of te retourneren (lees hieronder meer).

Twijfel je over de lengte en vind je het spannend om een customized bestelling te plaatsen? Dan raden we je aan om een standaard lengtemaat te bestellen zodat je deze eventueel kunt laten innemen. Zo kun je passen of het model je goed staat en kun je de precieze lengte bepalen.

Is een custom binnenbeenlengte duurder dan een standaard binnenbeenlengte?

Nee hoor, de prijs is hetzelfde. Er is dus alleen een verschil in retourneerbeleid.

Levering & verzending

Hoelang duurt het voordat mijn bestelling wordt verzonden?

Al onze flared broeken worden met de hand gemaakt in ons eigen atelier en in een ander atelier waar we mee samen werken. Broeken gaan alleen in productie wanneer er een bestelling is. We werken niet met voorraad en daarom hanteren wij een iets langere levertijd dan de meeste andere webshops. Elke vrijdag gaan de bestellingen van de week daarvoor in productie en zijn dan binnen 10 werkdagen klaar om verzonden te worden.

Voorbeeld: je bestelt een broek op of voor vrijdag in week 1, dan ontvang je jouw broek in week 3.
Voorbeeld: je bestelt een broek na vrijdag in week 1 (zaterdag of zondag), dan ontvang je jouw broek in week 4.

We doen altijd ons best om de broek zo snel mogelijk te leveren dus in sommige gevallen gaat het sneller. Mocht dit om een bepaalde reden toch langer duren, dan informeren we je hier altijd over per email.

Waarom duurt het verzenden bij jullie langer dan gemiddeld?

Al onze flared broeken worden met de hand gemaakt in ons eigen atelier en in een ander atelier waar we mee samen werken. Broeken gaan alleen in productie wanneer er een bestelling is gedaan. We werken niet met voorraad. Dit betekent dat we geen kant en klare broeken op de plank hebben liggen.

Om het productieproces zo soepel en efficient mogelijk te laten verlopen, ‘verzamelen’ we alle bestellingen van een hele week en gaan dan in 1 keer aan de slag met alle broeken. Het duurt ietsje langer dus, maar daarentegen krijg je een prachtig product wat met liefde is gemaakt. Dat is het wachten dubbel en dwars waard!

Welke verzendmethoden zijn beschikbaar?

Binnen Nederland en België verzenden we onze pakketten via PostNL. Bestellingen naar andere landen verzenden we via DHL. 

Zodra je bestelling klaar is om verzonden te worden, ontvang je een mailtje van ons dat jouw bestelling is afgerond en een bijbehorende track&trace link zodat je het pakketje kunt volgen. 

Hoe zit het met de verzendkosten?

Wij hanteren onderstaande verzendkosten.

 • Standaard levering (PostNL) voor bestellingen tot 120 EUR| Nederland | 4.95 EUR
 • Standaard levering (PostNL) voor bestellingen vanaf 120 EUR| Nederland | 0.00 EUR (gratis dus!)
 • Internationale levering (DHL) | Europa | 11.95 EUR

Retournering en ruilen

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Is de broek toch niet helemaal wat je in gedachten had? Jammer, maar dat kan gebeuren! Retournering van producten is mogelijk, maar let op: dit kan niet bij alle bestellingen. Er zijn twee opties wat betreft het retourneren.

1. Bestellingen met een standaard binnenbeenlengte

Bestellingen met standaardlengtes kunnen geretourneerd worden en het volledige aankoopbedrag plus eventueel betaalde verzendkosten worden terugbetaald.

De drie standaard binnenbeenlengtes zijn:

  • 84/85 cm (lengtemaat 32)
  • 88/89 cm (lengtemaat 34)
  • 92/93 cm (lengtemaat 36)

2. Bestellingen met een custom binnenbeenlengte

Wanneer je een custom lengte hebt gekozen, is het herroepingsrecht niet meer van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. De broek wordt dan namelijk met de hand op maat gemaakt, daarmee is het maatwerk en kan het niet meer retour worden gestuurd.

Custom lengtes zijn:

  • alle binnenbeenlengtes anders dan de hierboven genoemde standaard lengtes.

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Wil je de broek graag ruilen voor een andere maat of lengte? Dat kan alleen wanneer je een standaard lengte hebt besteld. Custom lengtes kunnen helaas niet worden geruild.

Hoe kan ik een bestelling retour sturen?

Meld je retour aan door een mailtje te sturen naar info@flrd.nl en vermeld hierin jouw naam, ordernummer en de reden van retourneren. Daarna kun je het item retour sturen naar onderstaand adres.

FLRD Atelier
Larenseweg 216
1223 AB Hilversum

Let op: het retourneren is op eigen kosten. FLRD Atelier behoudt zich het recht om retourzendingen die buiten de gestelde termijn (14 dagen) zijn verstuurd, of kledingstukken die niet in dezelfde staat verkeren als waarin ze zijn verstuurd, te weigeren.

Zodra we jouw retour hebben ontvangen in goede staat, zullen we het bedrag binnen 5 werkdagen retourneren op het bij ons bekende rekeningnummer van jou, dus waarmee je ook de aankoop hebt voltooid.

Kan ik mijn bestelling nog aanpassen of annuleren?

Of een bestelling nog kan worden aangepast en/of geannuleerd hangt af van of de bestelling al in productie is gegaan. Wil je iets aanpassen of annuleren? Laat het ons dan zo snel mogelijk even weten via info@flrd.nl

Retour- en ruiltermijn

We hanteren een termijn van 14 dagen.

Tip!

Het beste is natuurlijk om het gedoe rondom retourneren en ruilen te voorkomen. Check voor je bestelt altijd even onze maattabel en neem bij twijfel even contact met ons op (via info@flrd.nl). We helpen je graag verder!

Garantie & klachten

Garantie

Wij doen heel erg ons best om mooie en kwalitatief goede producten te maken, die jaren mee gaan! Toch kan het helaas nog wel eens voorkomen dat er een productiefoutje wordt gemaakt en/of dat er iets anders gebeurt waarbij je aanspraak kan maken op de garantie.

Mocht dit gebeuren of heb je een andere klacht, dan vragen we je om zo snel mogelijk even contact met ons op te nemen via info@flrd.nl We lossen het graag samen met je op en in overleg kijken we dan wat de beste oplossing is. Als het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Betaling

Welke betaalmethoden zijn er?

 • iDEAL
  • Betaal veilig via iDeal als je toegang hebt tot internetbankieren bij, ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS Bank, ASN Bank, Triodos Bank, de Friesland Bank of Knab.
 • Paypal
  • Makkelijk snel en veilig betalen via PayPal. Betalen of geld overmaken via PayPal is gratis. Onze webshop is voorzien van SSL beveiliging.
 • Handmatig overboeken
  • Maak je betaling rechtstreeks over op onze bankrekening: NL66 KNAB 0256 4848 56 t.a.v. FLRD Atelier. Gebruik je bestelnummer als betalingsreferentie. Je bestelling wordt pas verzonden als wij de betaling ontvangen hebben.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op via info@flrd.nl